Exposities

Weespers aan de Wand 2018 + Open Atelier

Pinksterweekend - 19 t/m 21 mei 2018

Oranje Zon - 2018 * Nieuw werk tijdens WadW 2018 - Gemengde techniek op doek - 100x60 Schouwtoneel - 2018 * Nieuw werk tijdens WadW 2018 - Gemengde techniek op doek - 80x110 Weespers aan de Wand 2017Voor dit nieuwe expositiejaar van de Weesper kunstmanifestatie Weespers aan de Wand maakt Ita Verwey een keuze uit haar jongste geabstraheerde landschappen en haar recente materieschilderijen in acryl, een stijl die eveneens haar voorliefde heeft. Op de hoofdlocatie in de van Houtenkerk zijn deze landschappen en enkele bronzen beeldjes te zien, alsook in huis en tuin met enkele tuinbeelden in brons, hout en beelden in een nieuw soort gietbeton. Ook bent u van harte welkom bij het Open Atelier in de tuin, kas en huiskamer van haar woning op het Buitenveer, waar u meer van haar miniatuurschilderijen van vogels, abstract werk, bronzen en keramieken beelden kunt bekijken.

Zeegezicht - 2018 * Nieuw werk tijdens WadW 2018 - Acryl op doek - 40x50 Gele einder - 2018 * Nieuw werk tijdens WadW 2018 - Acryl op doek - 90x70 Het Weesper kunstspektakel Weespers aan de Wand met de hoofdexpositie in de van Houten kerk, de Synagoge aan de Nieuwstraat, de bibliotheek, het stadhuis en in etalages bij diverse winkeliers geeft ook dit jaar weer een verrassend beeld van wat er in Weesp aan kunst wordt vervaardigd.

Op het Groote Plein staat een oldtimer pendelbus gereed om u kosteloos naar een jubileumexpositie van andere Weespers & oud-WadW'ers in de Concertzaal van de Koninklijke Harmonie de Adelaar op de Papelaan te brengen.

Het Open atelier is overal een uurtje korter open als de andere locaties: zaterdag, zondag en maandag van 12 tot 17 uur. Vrijdag is het Open Atelier gesloten. Kom langs op het Buitenveer 67, u bent van harte welkom!

Meer informatie op weesperaandewand.nl

Expositie Schildersgroep de Negen - Oude School Kortenhoef

Weekend 3 & 4 maart 2018

Expositie De Negen - KortenhoefHet weekend van 3 & 4 maart 2018 exposeert schildersgroep de ne9en schilderijen in de Oude School te Kortenhoef. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 12.00 uur door de heer Tony Rook. U bent van harte welkom!

Exposanten

Loes Koopman
Janny Nieland
Ita Verwey
Trudy Rook
Lony de Wit
Tony Beijdorff
Gerda la Croix
Gea Lamme
Marly Niessink

De Oude School is beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Er is voldoende gratis parkeerruimte direct gelegen bij de school. Download hier de poster (PDF) van de expositie. Een fotoimpressie van de opening van de expositie vindt u hier.

De Oude School - Kortenhoefsedijk 145 - 1241 KB Kortenhoef Tel. 0294 231905 - Route Google Maps

Weespers aan de Wand 2017 + Open Atelier

Pinksterweekend - 2 t/m 5 juni 2017

Abstract Landschap - 2017 * Nieuw werk tijdens WadW 2017 - Gemengde techniek op doek - 85x65 Rode Materie - 2017 * Nieuw werk tijdens WadW 2017 - Gemengde techniek op doek - 50x40 Weespers aan de Wand 2017Voor dit nieuwe expositiejaar en het 20-jarig lustrum van de Weesper kunstmanifestatie Weespers aan de Wand maakt Ita Verwey een keuze uit haar jongste geabstraheerde landschappen en haar recente materieschilderijen in acryl, een stijl die eveneens haar voorliefde heeft. Op de hoofdlocatie in de van Houtenkerk zijn deze landschappen en enkele bronzen beeldjes te zien, alsook in huis en tuin met enkele tuinbeelden in brons, hout en beelden in een nieuw soort gietbeton. Ook bent u van harte welkom bij het Open Atelier in de tuin, kas en huiskamer van haar woning op het Buitenveer, waar u meer van haar miniatuurschilderijen van vogels, abstract werk, bronzen en keramieken beelden kunt bekijken.

Zeegezicht - 2017 * Nieuw werk tijdens WadW 2017 - Gemengde techniek op doek - 60x40 Het Weesper kunstspektakel Weespers aan de Wand met de hoofdexpositie in de van Houten kerk, de Synagoge aan de Nieuwstraat, de bibliotheek, het stadhuis en in etalages bij diverse winkeliers geeft ook dit jaar weer een verrassend beeld van wat er in Weesp aan kunst wordt vervaardigd.

Op het Groote Plein staat een oldtimer pendelbus gereed om u kosteloos naar een jubileumexpositie van andere Weespers & oud-WadW'ers in de Concertzaal van de Koninklijke Harmonie de Adelaar op de Papelaan te brengen.

Het Open atelier is overal een uurtje korter open als de andere locaties: zaterdag, zondag en maandag van 12 tot 17 uur. Vrijdag is het Open Atelier gesloten. Kom langs op het Buitenveer 67, u bent van harte welkom!

Meer informatie op weesperaandewand.nl

Weespers aan de Wand 2016 & Open Atelier

Pinksterweekend - 13 t/m 16 juni 2016

Collage I - 2016 * Nieuw werk tijdens WadW 2016 - Gemengde techniek op paneel - 25x85 Weespers aan de Wand 2016Tijdens de negentiende editie van deze Weesper kunstmanifestatie exposeert Ita haar nieuwste werk in de van Houtenkerk. Ook bent u van harte welkom bij het Open Atelier in de tuin en huiskamer van haar woning op het Buitenveer, waar u meer van haar miniatuurschilderijen van vogels, abstract werk, bronzen en keramieken beelden kunt bekijken.

Het Weesper kunstspektakel Weespers aan de Wand met de hoofdexpositie in de van Houten kerk, de Synagoge aan de Nieuwstraat, de bibliotheek en in etalages bij diverse winkeliers geeft ook dit jaar weer een verrassend beeld van wat er in Weesp aan kunst wordt vervaardigd.

De openingstijden van Ita's Open atelier zijn gelijk aan die van de openingstijden van de expositie: zaterdag, zondag en maandag van 12 tot 17 uur. Vrijdag is het Open Atelier gesloten. Kom langs op het Buitenveer 67, u bent van harte welkom!

Regenboogkerk Hilversum

24 januari - 3 maart 2016

Regenboogkerk KerkzaalDit jaar exposeert Ita voor de tweede maal in de Regenboogkerk te Hilversum. Te zien zijn haar nieuwste materieschilderijen waarbij naast acrylverf ook van natuurlijke materialen als zand, fijn grint, plantenresten, schors en cement gebruik wordt gemaakt. Ook staat een collectie van haar bronzen beelden en vogeltjes tentoongesteld.

De expositie wordt geopend door Anneke van der Veer op zondag 24 januari tussen 11.30-12.30 uur en is daarna te bezichtigen. Gelijktijdig exposeert vormgever Jacob Schipper zijn beelden in steen en keramiek in de vitrines van de kerk.

Openingstijden
Zondag na de eredienst 10.30 - 12.30 uur
Dinsdag- en donderdagochtend van 10-12 uur

Adres: Nassaulaan 22 - hoek Koninginnelaan Hilversum - Route Google Maps

Gooizicht Amaris Hilversum

4 april - 26 juni 2015

2 Musjes * Acryl op doek - 10x12 Gedurende deze periode is in verzorgingstehuis Amaris een collectie van Ita's populaire miniatuurschilderijen van mussen, ijsvogeltjes, zwanen, eenden en roodborstjes te zien.

Amaris.nl | Google Maps Route
Paulus van Loolaan 21
Hilversum

Weespers aan de Wand 2015

Pinksterweekend 22 - 25 mei 2015

We Are the World * Acryl op doek - 100x120 We Are the People * Acryl op doek - 100x120 Weespers aan de Wand 2015Net als de afgelopen jaren doet Ita mee aan de alweer 18e Weesper kunstmanifestatie Weespers aan de Wand. Haar twee nieuwe, grote schilderijen - zoals hiernaast getoond - zijn tijdens het pinksterweekeinde te zien op de hoofdlocatie in de van Houtenkerk op de Oudegracht 69. Ander nieuw abstract werk is te bezichtigen in de synagoge op de Nieuwstraat.

Openingstijden

vrijdag 22 mei van 16.15 - 20.00 uur
zaterdag 23 en zondag 24 mei van 12.00 - 18.00 uur
maandag 25 mei van 12.00 - 17.00 uur

weespersaandewand.nl | Foto's Expositie

Marian Blokker & Ita Verwey - van Houtenkerk Weesp

21-22 Maart 2015

Expositie van Houtenkerk Maart 2015Marian Blokker - Appeltjesmarkt * Acryl op doek - 40x40 Ita Verwey - Untitled * Gemengde techniek Een weekend lang exposeert Ita samen met collega kunstenaar Marian Blokker in de pittoreske van Houtenkerk (het chocoladekerkje) te Weesp. In de fraaie ambiance van gebrandschilderde ramen exposeren Marian en Ita hun nieuwste schilderijen. Ita laat abstract tot figuratief werk zien uitgevoerd in acryl met gebruikmaking van papier, zand, hout, pasta, cement, lijm, organische materialen en meer. Collega Marian vindt schoonheid in hele gewone dingen die gedachteloos weggegooid worden. In combinatie met verf, zand, ijzer, papier, textiel en bladgoud maakt zij schilderijen en collages in fraaie kleurstellingen. Kom kijken, u bent van harte welkom!

Openingstijden: zaterdag 21 en zondag 22 maart van 11.00 – 17.00 uur
Adres: van Houtenkerk, Oude Gracht 69 Weesp | Uitnodiging & Poster | Routebeschrijving | Google Maps

www.marianblokker.nl

Expositie van Houtenkerk - Bijna klaar voor de eerste bezoekers Expositie van Houtenkerk - handdrukken van vogels en waterlelies in acryl Expositie van Houtenkerk - Een nieuw vogelschilderijtje voor Adri de Wit Expositie van Houtenkerk Expositie van Houtenkerk - Torens van Pisa Expositie van Houtenkerk Expositie van Houtenkerk Expositie van Houtenkerk Expositie van Houtenkerk Expositie van Houtenkerk Expositie van Houtenkerk Expositie van Houtenkerk Expositie van Houtenkerk Expositie van Houtenkerk Expositie van Houtenkerk

Meer foto's gemaakt tijdens de expositie vind je hier »

Weespers aan de Wand 2014 + Open Atelier

Pinksterweekend - 6 t/m 9 juni 2014

Weespers aan de Wand 2014 * te zien in van Houten Kerk Weespers aan de Wand 2014 * Nan & Ita in de van Houten Kerk
Weespers aan de Wand 2014 * Ita's werk in de van Houten Kerk Weespers aan de Wand 2014 * Open Atelier. Kom langs!
Weespers aan de WandOok dit jaar doet Ita weer mee aan het weesper kunstspektakel Weespers aan de Wand. In de van Houten kerk de nieuwe locatie voor de hoofdexpositie, samen met de Synagoge aan de Nieuwstraat, de bibliotheek en in etalages bij diverse winkeliers is werk te zien van Weesper kunstenaars. Ita's werk hangt en staat dit weekeinde in de van Houten Kerk, de Synagoge, de winkel van oud-kantoorboekhandel de Ark aan de Nieuwstraat. Ook is haar huis en tuin tijdens de openingstijden van de expositie opengesteld voor bezoekers: zaterdag, zondag en maandag van 12 tot 17 uur. Kom langs op het Buitenveer 67, u bent van harte welkom!

Open Serre 23 & 24 november - Cadeaus voor de Feestdagen

2 Musjes * Acryl op doek - 15x15 IJsvogeltje * Brons - 8 cm hoog Zwaan * Acryl op doek - 15x15 Op zaterdag 23 & zondag 24 november van 12-16 uur houdt Ita Open Huis / Open Serre, Tijdens deze Open Serre vindt u een collectie van haar geschilderde, keramieken en bronzen musjes, ijsvogeltjes, roodborstjes en andere vogeltjes. De miniatuurschilderijtjes en beeldjes zijn een leuk en origineel kadootje voor een klein prijsje. U bent op zaterdag- en zondagmiddag van harte welkom! Heeft u vragen of wensen, neem dan gerust even contact op.

Groene Hart Kunstprijs 2013

12 oktober - 8 november 2013

Welkom - 2013 * Gemengde techniek op doek - 65x85 - Inzending Groene Hart Kunstprijs 2013 Groene Hart Kunstprijs + Online PublieksprijsGroen Hart, Kloppend Hart is het thema van de 8e editie van de Groene Hart Kunstprijs + Publieksprijs 2013. Dit jaar is er ook een extra online publieksprijs beschikbaar gesteld; de KNST Groene Hart Kunstprijs. Kunstliefhebbers kunnen nu op www.knst.nl stemmen op hun favoriete kunstwerk. Ita hoort ook dit jaar weer bij de deelnemers en haar werk is van zaterdag 12 oktober t/m vrijdag 8 november 2013 te zien zijn in de Galerie hoeve Rijlaarsdam in Nieuwkoop, aansluitend op de uitreiking van de Kunstprijs op 11 oktober.
De beide Publieksprijzen zijn op 3 november bekendgemaakt.

Meer informatie: GroeneHartKunst.nl | Uitslag Publieksprijs

Bezoekerscentrum De Trekvogel Flevo-landschap

22 mei tot 15 december 2013

Flevo-Landschap - Expositie in bezoekerscentrum de Trekvogel Gedurende de zomermaanden exposeert Ita in het bezoekerscentrum De Trekvogel van het Flevo-landschap, gelegen aan de Oostvaardersdijk vlakbij de Lepelaarsplassen. In meerdere vitrines staan die periode haar kleine bronzen en keramische vogels inclusief ander ruimtelijke objecten centraal. Vanaf 22 september wordt de expositie aangepast en zullen er schilderijen van Ita te bezichtigen zijn, allemaal met natuur als thema.

Lees meer...

Medisch Centrum Bussum-Zuid

8 november 2013 - 3 januari 2014

Expositie in Medisch Centrum Bussum-ZuidDe laatste maanden van het jaar exposeert Ita met diverse schilderijen en enkele beelden in het Medisch Centrum te Bussum. De werken zijn vrij te bezichtigen gedurende werkdagen van 8 - 17 uur.

Piet Heinlaan 50B
1403 TZ Bussum
www.mcbz.nl | Route

Weespers aan de Wand 2013 + Open Atelier

Pinksterweekend - 17 t/m 20 mei 2013

Lente - 2013 * te zien in van Houten Kerk tijdens Weespers aan de Wand - 70x120 Weespers aan de WandGedurende het pinksterweekeinde bruist Weesp weer van de kunst! Nadat alle jaren theater City of Wesopa het middelpunt was van deze kunstmanifestatie is nu - in een samenwerkingsverband met Stadsherstel Amsterdam - de van Houten kerk de nieuwe locatie voor de hoofdexpositie, samen met de Synagoge aan de Nieuwstraat, de bibliotheek en in etalages bij diverse winkeliers. Ita's werk hangt en staat dit weekeinde in de van Houten Kerk, de Synagoge, de winkel t.o. Blokker in de Slijkstraat & haar waterobject dobbert in de gracht van Weesp ter hoogte van het pand van de ABN-AMRO aan het Groote Plein.

 

Van Houten Kerk Van Houten Kerk Van Houten Kerk In Synagoge In Synagoge
Open Atelier 2013 Open Atelier 2013 Open Atelier 2013 Open Atelier 2013 Open Atelier 2013
Open Atelier 2013 Open Atelier 2013 Open Atelier 2013 Open Atelier 2013 Open Atelier 2013 Open Atelier 2013 Open Atelier 2013 Open Atelier 2013 Open Atelier 2013 Open Atelier 2013

Open Atelier

Waterproject Ita * dobbert vrolijk in de gracht tegenover de ABN-AMRO bank aan het Groote Plein tijdens Weespers aan de Wand Gelijktijdig stelt Ita haar huis en tuin aan het Buitenveer te Weesp open voor het publiek met binnenshuis schilderijen, mini-vogeltjes in de serre, groter werk in de kas en (afhankelijk van het weer) fikse schilderijen in de tuin. Ook de vrolijke ‘Vechtkronkel’ is te bewonderen, het afgelopen seizoen geschilderd door haar leerlingen en geïnspireerd door het werk van schilder/architect Hundertwasser. Zaterdag en maandag rijden golfkarretjes door Weesp, waarmee u gratis de ateliers af kunt. De halte is direct voor Ita's huis!

Lees meer...

Brasserie Flavours Hilversum

1 oktober t/m 15 mei 2013

Solo expositie in brasserie/lunchroom Flavours te Hilversum, voornamelijk met schilderijen in acryl.

Flavours | Groest 9a Hilversum

Galerie de Overtuin in Warnsveld

25 augustus t/m 21 oktober 2012

De OvertuinSolo-expo van natuurschilderijen en beeldjes in de galerie van de Overtuin in Warnsveld op zondag 26 augustus, op de vier Opentuindagen waarvan de Openmonumentendagen - met als thema: Groen van Toen - op 8 en 9 september deel uit maken en op zondag 21 oktober 2012. De opening van de expositie is zondag 26 augustus om 15.00 uur.

De Overtuin - Molenstraat 6 - 7231 KN Warnsveld
website | Route Google Maps

Regenboogkerk in Hilversum

11 september t/m 27 oktober 2011

Regenboogkerk KerkzaalExpositie in de Regenboogkerk in Hilversum met beelden en schilderijen. De tentoonstelling wordt zondag 11 september om ongeveer 10.30 uur geopend en is na de eredienst tot ongeveer 12.30 uur te bezichtigen.

Openingstijden
Zondag na de eredienst 10.30 - 12.30 uur
Donderdag van 10-12 uur (Ita is alle donderdagen aanwezig)

Adres: Nassaulaan 22 - hoek Koninginnelaan Hilversum - Route Google Maps

Wijnkelder Brouwersgracht

18 november t/m 9 december 2011

Wijnkelder BrouwersgrachtIta's op een na laatste expostie van 2011 vindt plaats, samen met vijf van haar leerlingen, in de Wijnkelder op de Brouwersgracht met een mooie selectie van haar werk. Haar cursisten hebben zich voor deze gelegenheid laten inspireren door het thema bomen. Het resultaat is een scala aan schilderijen uitgevoerd in acryl en gemengde technieken. De expositie is vrij te bezichtigen gedurende de openingstijden en (open) proeverijen van de Wijnkelder: op werkdagen en zaterdag van 11 - 17 uur.


Wijnkelder Brouwersgracht - Brouwersgracht 202 Amsterdam -  Tel. 020 6243969 - Route Google Maps

Groepsexpositie De Ne9en

Weekend 12 en 13 november 2011

De ne9enHet weekend van 12 en 13 november 2011 exposeert schildersgroep de ne9en schilderijen in de Oude School te Kortenhoef. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 12.00 uur door de heer Adri de Wit. U bent van harte welkom!

Beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur
Er is voldoende gratis parkeerruimte direct gelegen bij de school.

De Oude School Kortenhoefsedijk 145 - 1241 KB Kortenhoef Tel. 0294 231905 - Route Google Maps

De ne9enExposanten

Gea Lamme
Janny Nieland
Gerda la Croix
Loes Koopman
Lony de Wit
Marly Niessink
Trudy Rook
Tony Beijdorff
Ita Verwey

Vivium Zorggroep Johanneshoeve

13 januari t/m 25 mei 2006
 
ViviumEemnesserweg 42
1251 ND LAREN nh
tel. 035 5394200
fax 035 5395240
www.vivium.nl

Openingstijden:
ma-vr : 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 17.00 uur
za-zo: 14.00 - 17.00 uur

Klik hier voor een Routebeschrijving.

Vivium Zorggroep De Bolder

1 augustus t/m oktober 2006

Vivium Akkerweg 57
1276 BB Huizen
tel. 035 5773100
www.vivium.nl

Openingstijden:
ma-vr : 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 17.00 uur
za-zo: 14.00 - 17.00 uur

Klik hier voor een Routebeschrijving.

Alle afbeelding (C) Ita Verwey

U bevindt zich hier: Home Exposities

Privacy & Cookies | Afbeeldingen ©ItaVerwey 2018 - Copyright | Contact (Marlies)