Nieuws

Schilderij van het Jaar 2016

Schilderij van het Jaar 2016

Inzending SchilderijvanhetJaar: Materie-Landschap IV in blauwen & gelen 2016 - 80x70 Ita In samenwerking met o.a. Atelier, Winsor & Newton en de ADAF 2016 organiseert SchilderijvanhetJaar.nl voor het 5e jaar een landelijke, vrije schilderwedstrijd voor zowel amateur- als professionele kunstenaars in Nederland en België. Bezoekers van de website kunnen er direct op hun favoriete schilderij stemmen, waarna de 50 hoogst geëindigde schilderijen door een vakjury zullen worden beoordeeld. Ook Ita doet dit jaar weer mee met haar nieuwe werk Materie IV en er kan gestemd worden t/m 30 november. Help jij mee haar schilderij de Publieksprijs te laten winnen? Alvast reuze bedankt!

Meer algemene informatie over hoe het stemmen in zijn werk gaat vind je hier. Vergeet vooral niet om, nadat je gestemd hebt op de site, de bevestigingslink in de daarna te ontvangen e-mail aan te klikken, anders is je stem niet geldig...

Stem op ita's werk!

Het schilderij waarmee Ita meedoet aan de verkiezing van het Schilderij van het Jaar is uitgevoerd in een materie-techniek die zowel sereen als kleurig uit de verf kan komen, zoals te zien in dit landschap in blauwen en gelen. Daarbij is onder meer gebruik gemaakt van grof en fijn zand, boomschors en grassen, grintjes en cement, samen met gedroogde kruiden dik ingebed in acrylverf.

Bronzen Beeldjes uit de Bronsgieterij

Gieten, ciseleren, polijsten, verhitten, lassen en patineren; een dag meelopen tijdens het vervaardigen van een aantal bronzen beelden van Ita. De grote en kleine bronzen beeldjes van vogels en vrouwenfiguren worden vakkundig afgewerkt door bronsgieterij Volkers in Geldermalsen, zodat deze op tijd klaar zijn voor een expositie van Ita.

Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita

Nieuw werk

Geen Titel I - 2017 * Materie - 50x50 Geen Titel II - 2017 * Materie - 50x50 Er zijn weer nieuwe schilderijen en beelden van Ita toegevoegd. Een keur aan onderwerpen, uitgevoerd in verschillende technieken laten wederom de grote diversiteit van haar werk zien. Van levensechte miniatuur schilderijen met kleine vogels tot grote tweeluiken van bomen en gestileerde bloemen, er valt genoeg te zien! Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen over haar werk, neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Schilderij van het Jaar

Drieluik Materieschilderen * Gemengde Techniek - 78x128 Materie II * Gemengde Techniek - 64x82 Toonladder (tweeluik) * Gemengde Techniek op doek - 120x80 Anitra's Dans uit de Peer Gynt Suite * Gemengde Techniek op doek - 80x120 In samenwerking met o.a. Atelier, het CODA museum en van Beek Art Supplies organiseert SchilderijvanhetJaar.nl voor het 3e jaar een landelijke, vrije schilderwedstrijd. Ook Ita doet mee en vanaf 1 november kan er op haar werk gestemd worden. Hier vindt u de 4 schilderijen waarmee zij een gooi naar de prijzen doet, waaronder 2 schilderijen waarbij zij de nieuwe techniek materieschilderen gebruikt: met fikse spatels en paletmessen worden forse lagen zand, grint, lijm, papier-emulsie en diverse andere materialen aangebracht, vervolgens kleurrijk beschilderd en daarna langdurig gedroogd.

Een origineel cadeau

Vogelkast - vol met vogeltjes Het leukste cadeautje voor uzelf of een ander: een miniatuur schilderij van een musje, ijsvogel, roodborstje, zwaan of kuifeend. Op diverse weekenden én tijdens Weespers aan de Wand houdt Ita Open Huis / Open Serre. Tijdens deze dagen opent zij enkele uren per dag haar huis zodat haar vogelschilderijen en keramieken of bronzen vogels van dichtbij bekeken kunnen worden. De miniatuurschilderijtjes zijn een leuk en origineel cadeau voor een klein prijsje. Wilt u meer informatie, stuur dan een berichtje.

Ita bij de KNST

KNSTEen keuze uit Ita's schilderijen en beelden is nu ook te zien op de kunstsite van de KNST. Je vindt er een keur aan kunstenaars, galerieën en musea die hun nieuwste kunst aan de wereld laten zien. Aanrader!

 

Finale Talens Palet 2011

Uitgestoken Hand - 2011 nominatie Talens Palet 2011 - Gemengde techniek op doek - 50x100 In kunstcentrum de Kunstlinie in Almere is op 29 april Ita Verwey genomineerd voor de Talens Palet teken- en schilderprijs van Nederland.

Uit 42 deelnemers kwam haar schilderij Uitgestoken Hand als winnaar uit de bus. De uitverkozen werken uit de overige provincies werden geëxposeerd in naar het CODA museum in Apeldoorn, waarna het landelijke winnende kunstwerk werd gekozen.

Lees meer...

Máxima Expositie in CODA Museum

Inzending CODA MuseumHet schilderij van Ita, gemaakt ter gelegenheid van de Máxima wedstrijd van schildersblad Atelier is uit 405 inzendingen uitgekozen om te hangen op de expositie in het CODA museum te Apeldoorn. In totaal zijn er 200 werken te bewonderen met de prinses als onderwerp.

De expositie van Atelier vindt plaats van 14 februari t/m 9 mei in museum CODA te Apeldoorn. Meer informatie en openingstijden zijn te vinden op www.coda-apeldoorn.nl

Ita Verwey - abstracte en figuratieve schilderijen

Ita woonde en werkte sinds 1963 in Weesp, was journalist en combineerde dat beroep jarenlang met schilderen. Lag voorheen de nadruk op het journalistenvak, later werd schilderen haar professie.

Ita Verwey kreeg haar opleiding van verschillende leermeesters wiens werk zij bewonderde zoals Pieter Schouten, Jetty Roseboom, Anna Verrijt, Jan Vollema en Marjolein Wiechmann. Ook bezocht zij de Gooise Academie in Laren. Ze was lid van het schilderscollectief De Negen die elke dinsdag schildert in de Oude School in Kortenhoef en mede-oprichter van de stichting Beeldende Kunst Weesp dat jaarlijks het succesvolle project Weespers aan de Wand op de rails zet. Daaraan nam zij tot en met 2018 onafgebroken deel, evenals aan de atelierroute die daarmee synchroon loopt.

Haar Open Atelier was altijd een mooie gelegenheid voor iedereen haar nieuwe werk te aanschouwen, aan het einde van de dag een wijntje te drinken en een wandeling te maken in de zo gekoesterde, wilde tuin op het Buitenveer. Een traditie waarmee ook na de dood van haar geliefde echtgenoot Nan niet werd gebroken.

Lees meer...

Nominatie Talens Palet teken- en schilderprijs 2005

Het landschap Paravion van Ita Verwey is genomineerd voor de Talens Palet teken- en schilderprijs 2005.

Par Avion - 2005<br />Gemengde techniek op doek - 100x100 Het thema is een fragment uit het boek Paravion van Hafid Bouazza, die op 17 september a.s. in Het Apeldoorns Museum de prijsuitreiking zal verrichten. Tot die tijd worden ongeveer honderd inzendingen van alle landelijke genomineerden daar geexposeerd. Een vakjury zal bij de finale tien geselecteerde werken nomineren, waaruit de winnaar van de hoofdprijs of één van de twee techniekprijzen naar voren komt.

Tekst juryrapport:
Het schilderij is technisch goed geschilderd. Eén jurylid laat zelfs het woord 'handig'vallen, waarmee het vermoeden wordt uitgesproken dat de schilder deze techniek vaak heeft gebruikt. In eerste instantie lijkt het erop dat je naar een abstract doek kijkt vol ijle parelmoerkleuren en spinnenwebstructuren. Die breekbare sfeer past goed bij de tekst waarin sprake is van zee, spiegeling, zwemmende kleuren.

Een lijn, strak als een Hollandse horizon, verdeelt het schilderij in land en lucht. Op het land dwalen wat schaapjes met herder, in de lucht zweeft een dorpje. Huisjes, dieren en herder zijn klein. Ze benadrukken de uitgestrekte ruimte, de immense leegte.

Hilversum, 30 juni 2005
Zie voor meer informatie over het Talens Palet www.talenspalet.nl

Subcategorieën

Alle afbeelding (C) Ita Verwey

U bevindt zich hier: Home Nieuws

Privacy & Cookies | Afbeeldingen ©ItaVerwey 2018 - Copyright | Contact (Marlies)