Informatie

Ita Verwey - abstracte en figuratieve schilderijen

Ita Verwey woont en werkt sinds 1963 in Weesp, is journalist en combineerde dat beroep jarenlang met schilderen. Lag voorheen de nadruk op het journalistenvak, tegenwoordig is schilderen haar professie.

Ita Verwey kreeg haar opleiding van verschillende leermeesters wiens werk zij bewondert zoals Pieter Schouten, Jetty Roseboom, Anna Verrijt, Jan Vollema en Marjolein Wiechmann. Ook bezocht zij de Gooise Academie in Laren. Ze is lid van het schildercollectief de Oude School in Kortenhoef en mede-oprichter van de stichting Beeldende Kunst Weesp dat jaarlijks het succesvolle project Weespers aan de Wand op de rails zet. Ook daaraan neemt zij jaarlijks deel evenals aan de atelierroute, die daarmee synchroon loopt.

Ita Verwey De Weespse gaf jarenlang privé schilderlessen in eigen huis en begeleidde de schildergroep van de Kreatieve Groep Weesp, werd genomineerd voor de kunstprijs Het Groene Hart en doet mee aan Orbis-Pictus-Europe, een Tsjechisch kunstenaarsproject om met andere professionele kunstenaars uit diverse landen te komen tot het grootste schilderij ter wereld. Ook schildert zij in opdracht.

De schilderijen van Ita zijn in meerdere opzichten gevarieerd. Ze gebruikt verschillende technieken om zich uit te drukken, schildert in aquarel en acryl, werkt met plamuurmessen en zand, maakt handdrukken en combineert dikwijls meerdere technieken in één werk. Ze beperkt zich daarbij niet tot één onderwerp. Bloemen, mensen, landschappen, vogels, allerlei thema's passeren de revue. Voor haar logisch: niet een specifiek onderwerp vindt ze belangrijk, maar de dingen waarin ze een bepaalde schoonheid ziet of het spel tussen kleuren en vormen. Dat verklaart ook waarom haar werk soms figuratief is, dan weer op het grensgebied van figuratie en abstractie balanceert en zelfs volledig abstract kan zijn.

Ita Verwey exposeert regelmatig in en buiten Weesp. Haar werk is in het bezit van overheidsinstellingen, bedrijven en particulieren.

Voor meer informatie over haar werk en/of andere exposities of de begeleide workshops schilderen voor scholieren kunt u contact opnemen met:

Ita Verwey
Buitenveer 67
1381 AC Weesp
0294 413933
E-mail contact

Alle afbeelding (C) Ita Verwey

U bevindt zich hier: Home Nieuws Informatie

Privacy & Cookies | Afbeeldingen ©ItaVerwey 2017 - Copyright | Contact