Nieuws

Finale Talens Palet 2011

Uitgestoken Hand - 2011 nominatie Talens Palet 2011 - Gemengde techniek op doek - 50x100 In kunstcentrum de Kunstlinie in Almere is op 29 april Ita Verwey genomineerd voor de Talens Palet teken- en schilderprijs van Nederland.

Uit 42 deelnemers kwam haar schilderij Uitgestoken Hand als winnaar uit de bus. De uitverkozen werken uit de overige provincies werden geëxposeerd in naar het CODA museum in Apeldoorn, waarna het landelijke winnende kunstwerk werd gekozen.

 

Talens Palet 2011Elke 3 jaar organiseert Talens Palet landelijk deze teken- en schilderprijs waaraan steeds honderden kunstenaars meedoen. Na de regionale verkiezingen worden in het CODA museum de uiteindelijke winnaars gekozen. Hun werk wordt daar geëxposeerd en vindt dit jaar plaats van 1 oktober t/m 31 december 2011. Het thema voor de Talens Palet had dit jaar een literair inspiratiebron, namelijk een fragment uit het boek Caesarion van Tommy Wieringa: een scène in zee. Momenteel zijn tot eind volgende week de inzendingen uit de regio Almere nog te bezichtigen. Daarna gaan ze voor een korte periode nog naar Lelystad om daarna in het CODA tentoongesteld te worden.
Zie voor meer informatie over het Talens Palet 2011 en de diverse exposities www.talenspalet.nl.

Alle afbeelding (C) Ita Verwey

U bevindt zich hier: Home Nieuws Nieuws Finale Talens Palet 2011

Privacy & Cookies | Afbeeldingen ©ItaVerwey 2018 - Copyright | Contact (Marlies)