Nieuws

Bronzen Beeldjes uit de Bronsgieterij

Gieten, ciseleren, polijsten, verhitten, lassen en patineren; een dag meelopen tijdens het vervaardigen van een aantal bronzen beelden van Ita. De grote en kleine bronzen beeldjes van vogels en vrouwenfiguren worden vakkundig afgewerkt door bronsgieterij Volkers in Geldermalsen, zodat deze op tijd klaar zijn voor de expositie Weespers aan de Wand 2016 & Open Atelier van Ita.

Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita Bronsgieterij Volkers - Afwerken diverse beeldjes van Ita

Schilderij van het Jaar

Drieluik Materieschilderen * Gemengde Techniek - 78x128 Materie II * Gemengde Techniek - 64x82 Toonladder (tweeluik) * Gemengde Techniek op doek - 120x80 Anitra's Dans uit de Peer Gynt Suite * Gemengde Techniek op doek - 80x120 In samenwerking met o.a. Atelier, het CODA museum en van Beek Art Supplies organiseert SchilderijvanhetJaar.nl voor het 3e jaar een landelijke, vrije schilderwedstrijd. Ook Ita doet mee en vanaf 1 november kan er op haar werk gestemd worden. Hier vindt u de 4 schilderijen waarmee zij een gooi naar de prijzen doet, waaronder 2 schilderijen waarbij zij de nieuwe techniek materieschilderen gebruikt: met fikse spatels en paletmessen worden forse lagen zand, grint, lijm, papier-emulsie en diverse andere materialen aangebracht, vervolgens kleurrijk beschilderd en daarna langdurig gedroogd.

Ita bij de KNST

KNSTEen keuze uit Ita's schilderijen en beelden is nu ook te zien op de kunstsite van de KNST. Je vindt er een keur aan kunstenaars, galerieën en musea die hun nieuwste kunst aan de wereld laten zien. Aanrader!

 

Finale Talens Palet 2011

Uitgestoken Hand - 2011 nominatie Talens Palet 2011 - Gemengde techniek op doek - 50x100 In kunstcentrum de Kunstlinie in Almere is op 29 april Ita Verwey genomineerd voor de Talens Palet teken- en schilderprijs van Nederland.

Uit 42 deelnemers kwam haar schilderij Uitgestoken Hand als winnaar uit de bus. De uitverkozen werken uit de overige provincies werden geëxposeerd in naar het CODA museum in Apeldoorn, waarna het landelijke winnende kunstwerk werd gekozen.

Lees meer...

Máxima Expositie in CODA Museum

Inzending CODA MuseumHet schilderij van Ita, gemaakt ter gelegenheid van de Máxima wedstrijd van schildersblad Atelier is uit 405 inzendingen uitgekozen om te hangen op de expositie in het CODA museum te Apeldoorn. In totaal zijn er 200 werken te bewonderen met de prinses als onderwerp.

De expositie van Atelier vindt plaats van 14 februari t/m 9 mei in museum CODA te Apeldoorn. Meer informatie en openingstijden zijn te vinden op www.coda-apeldoorn.nl

Ita Verwey - abstracte en figuratieve schilderijen

Ita Verwey woont en werkt sinds 1963 in Weesp, is journalist en combineerde dat beroep jarenlang met schilderen. Lag voorheen de nadruk op het journalistenvak, tegenwoordig is schilderen haar professie.

Ita Verwey kreeg haar opleiding van verschillende leermeesters wiens werk zij bewondert zoals Pieter Schouten, Jetty Roseboom, Anna Verrijt, Jan Vollema en Marjolein Wiechmann. Ook bezocht zij de Gooise Academie in Laren. Ze is lid van het schildercollectief de Oude School in Kortenhoef en mede-oprichter van de stichting Beeldende Kunst Weesp dat jaarlijks het succesvolle project Weespers aan de Wand op de rails zet. Ook daaraan neemt zij jaarlijks deel evenals aan de atelierroute, die daarmee synchroon loopt.

Lees meer...

Alle afbeelding (C) Ita Verwey

U bevindt zich hier: Home Nieuws Nieuws

Privacy & Cookies | Afbeeldingen ©ItaVerwey 2017 - Copyright | Contact